Wednesday, June 22, 2016

"Nu te mai iubesc" sau tortura Borderline

Imi doresc sa scriu despre chinul relatiei cu un Borderline de multi ani. Am amanat mereu pentru ca nu voiam sa uit nimic. E un subiect ingrozitor de trecut cu vederea la noi. Psihoterapeutii nu sunt pregatiti sa faca fata cantitatii enorme de durere, nici naturii durerii unei persoane in relatie cu un Borderline, un narcisic sau unui abuzator cu o tulburare de persoanlitate. Nu voiam sa uit nimic, pentru ca stiam ca o sa fie citit de persoane care sufera in astfel de relatii si orice indiciu pentru ei poate fi semnificativ. Cu toate astea, am ajuns sa scriu articolul in momentul asta si nu mai tarziu, nu pentru ei. Ci pentru mine, care am trait relatia cu un Borderline si pentru ca ma simteam nedreptatita , ca orice victima (al naibii de greu cuvant) fata de cercul de cunsocuti al acestuia. Multi neavizati din cercul unei astfel de relatii vad imaginea relatiei in oglinda. Vad un Borderline sarmant, inocent si chinuit de o partenera lucida si cu intentii malitioase, cand, in fata oglinzii sta un Borderline dezlantuit, abuzator, provocator si o victima suferinda, incercand sa rationalizeze chinul si sa supravietuiasca.

Desi sunt mai multe tipuri de relatii cu mai multe tipuri de abuzatori, in articolul acesta o sa scriu despre relatia cu un Borderline.  In articol, voi folosi cu predilectie genul masculin, atat pentru Borderline, cat si pentru partener. Fiecare poate inlocui cu genul potrivit.
Borderline-ul NU este un monstru. Borderline-ul este o fosta victima, care a invatat un singur mod de supravietuire. Acesta e ca un sistem de operare, pe care Borderline-ul il "incarca" si il foloseste ca sa relationeze cu ceilalti. Desi e un sistem complex, algoritmii de baza sunt simpli. Daca esti in relatie cu un Borderline si habar nu ai ca exista asa ceva pe lume, e posibil sa nu stii niciodata ce te-a lovit. Daca mergi in terapie la noi (vorbesc din experienta), o sa fii si mai confuzat decat atunci cand ai cautat ajutor. Daca esti foarte constient de reactiile tale, ai un simt al realitatii cat de cat trainic si faci munca de cercetare, ai sanse sa realizezi dupa un timp (poate dura ani de zile) despre ce e vorba in boala asta ciudata care te-a lovit si dupa asta, lucrurile devin putin mai usor de inteles si de acceptat.

O relatie cu un Borderline incepe feeric. Literatura de specialitate numeste asta "luna de miere" a relatiei. Nu este insa o simpla perioada de infatuare, in care toate sunt roz. Borderline-ul depaseste cu mult acceptiunea comuna de luna de miere. Borderline-ul idealizeaza. Te pune pe un piedestal. Te imbraca in matase si brocart si-ti aseaza o coroana de frunze de maslin pe cap. Piedestalul e undeva la inaltimea muntelui Olimp. La tentativele tale de a reveni cu picioarele pe pamant si a-ti da coroana jos, pentru ca na, pare prea mult, te convinge cu luna si cu stelele ca acolo e locul tau si-i vei zdrobi inima daca nu accepti sa ramai sus, pe soclul tau. Dupa un timp, nu ti se mai pare deplasata atata adulatie. Ajungi sa crezi ca ai intalnit un om cu totul deosebit si asta va fi noua ta normalitate pentru restul vietii. Expresia din ochii unui Borderline care te aduleaza este ceva ce nu o sa uiti niciodata: doi ochi care te urmaresc cu atat grija, admiratie, respect, daruire - par a fi ochi multi fatetati, cu o fateta de la un copil care depinde de tine, una de la un discipol devotat si alta de la cel mai infocat iubit. Sunt ochi care te glindesc aproape demiurgic. Unde e fateta adultului care te iubeste sincer, cu masura realitatii, insa? Nu e.
Instaurata pe noul tau soclu, inevitabil ajungi sa faci greseli. Este posibil si ca atata admiratie sa ti se urce la cap. Borderline-ul te va lasa sa le faci. Nu va avea o discutie de tip adult-adult cu tine in care sa exprime ca il deranjeaza sau sa impuna niste limite. Greselile tale au rost, ele sunt dovezi ca oamenii sunt rai, ceea ce este unul dintre algoritmii fundamentali ai sistemului de operare Borderline.


Si-apoi, urmeaza izgonirea din Rai. Caderea. Borderline-ul iti ia coroana, iti rupe brocartul, iti da un sut ca sa zbori de pe piedestal si se uita de sus cum cazi. Caderea este lunga, socanta si dureroasa. Este plina de rusine, groaza, vinovatie si disperare. Deznadajduit, cauti in ochii Borderline-ului una dintre fatetele ingaduitoare. Unde sunt iubirea, admiratia, respectul, intelegerea? Nu mai gasesti nimic decat doi ochi de sticla. Neagra. E oficial. Ai fost dizgratiat. Urmeaza jigniri, culpabilizari, respingeri. Nu esti ascultat, iar daca vorbesti, Borderline-ul nu intelege nimic din ceea ce incerci sa ii transmiti. Esti socat si rusinat ca esti atat de disperat. Ai mai avut esecuri in relatii si nu te-ai simtit in halul asta. Te simti ca un copil care nu mai e iubit de parinti si lasat pe strada dezbracat si te sperie ca  tu, adult fiind, poti avea astfel de emotii. Sincer, nici nu stiai ca exista. Ce nu stii este ca Borderline-ul, in perioada lunii de miere, ti-a accesat niste emotii primare, ingropate foarte adanc in psihicul tau, emotii de pe vremea cand erai doar un copil si te-ai simtit respins sau frustrat de o persoana seminificativa a copilariei tale, cum ar fi parintii. Tocmai de aceea, nu este intamplator ca tocmai tu ai fost victima unui Borderline. Faptul ca ai rani emotionale, ca si el, te-a facut sa ii dai acces catre acea parte atat de intima a eului tau si sa te simti atat de profund conectat cu el. Este posibil sa fi fost parazitat pentru o buna parte din copilarie si adolsescenta de toxoplasma emotionala si de aceea sa ai astfel de probleme emotionale in prezent. Cand Borderline-ul a rupt legatura, tu ai ramas cu acele rani vechi expuse in modul cel mai barbar, de aici durerea de neinteles pe care o resimti.

Ce urmeaza? Dansul Borderline: tu te simti vinovat pentru orice greseala ai comis sau n-ai comis, incerci sa recapeti admiratia din ochii lui, intimitatea dintre voi, implori, soliciti, revendici, el respinge, jigneste, ignora. Tu te repliezi, te retragi. El revine, pentru o noua portie. Accepti cu speranta , dar si groaza. Inevitabil te disgratiaza din nou. Insa vei observa ca intensitatea primei luni de miere nu va mai fi egalata niciodata si mult timp aceasta constatare va fi insotita de o durere surda, pe care nu o vei putea ignora cu toate eforturile. Durerea va fi depasita doar cand intelectul va intelege intreg mecanismul Borderline si cand eul tau emotional va accepta ceea ce  intelectul a  inteles.

Relatia cu un Borderline este o dependenta. Realizezi ca Borderline-ul nu este bun pentru tine. Stai departe de el. Si totusi recazi. Cand recazi, esti rusinat si furios ca ai facut-o. Ce te face sa recazi? Dorinta umana fireasca de a intelege ce se intampla, despre ce a fost vorba in relatia asta. Nevoia de a intelege ce a mers rau, ce ai gresit. Vina, rusinea pe care crezi ca doar reiterarea relatiei le poate sterge.(Te simti ca un copil care si-a dezamagit mama si ar face orice sa mai primeasca o sansa la iubirea si buna vointa ei.). Iar daca ai ajuns sa si iubesti Borderline-ul care te distruge, atunci iubirea fireasca pentru aceasta fiinta. Insa iubirea reala, autentica nu te va obliga sau indemna niciodata sa stai langa o persoana care te distruge. Poti iubi un om si de la distanta (fara niciun fel de contact). In societatea noastra este aproape un tabu sa nu stai langa omul pe care il iubesti. vezi "Cine iubeste si lasa..". Este total nesanatos sa stai langa un om care te distruge doar datorita sentimentului de iubire. Daca pe langa acest sentiment, crezi ca poti sa gestionezi boala lui psihica si vrei sa incerci totusi sa stai in relatie, esti liber sa incerci. Insa daca vezi ca nu poti sa o faci, ai tot dreptul sa pleci.

Borderline-ul este un om care in copilarie a fost frustrat grav de una, mai multe sau toate lucrurile urmatoare: iubire, grija, atentie, apreciere, validare, respect. Strategia sa de a face fata a fost sa internalizeze urmatoarele asumptii:
- oamenii sunt rai;
- oamenii te priveaza de ce ai nevoie;
-oamenii nu sunt de incredere; nu trebuie sa ai incredere in oameni;
- oamenii te vor dezamagi;
- eu am sa ii expun pe oamenii care se prefac, nu ma vor pacali;
- oamenii sunt rai dar si eu am un defect: nu sunt demn de a fi iubit; prin urmare pe mine nu o sa ma iubeasca nimeni; daca imi va spune cineva ca ma iubeste, se preface.

Cand un Borderline intalneste un om care pare foarte generos emotional sau/si care este tot ceea ce si-a dorit el in copilarie de la o persoana semnificativa din viata lui (cald, bun, care ii acorda atentie, care il ajuta), Borderline-ul il idealizeaza in mod inconstient, construindu-i un piedestal. Apoi face niste eforturi considerabile de a-i intra in voie si a se face placut, ca un copil care incearca sa isi cucereasca parintele adoptiv. Odata partenerul vrajit, Borderline-ul incepe sa simta vechile sale frustrari in relatia cu familia si mediul in care a crescut si incepe sa le manifeste in relatia sa prezenta. El reitereaza un scenariu vechi, din copilarie, prin care el simte ca pune lucrurile la punct simbolic in ceea ce poriveste trecutul sau. Borderline-ul va darama piedestalul si-si va umili partenerul , pedepsindu-si altfel parintele pentru ca l-a neglijat si l-a frustrat. Borderline-ul este atat de prins in fantezia sa incat nu realizeaza ca ceea ce face el in prezent face unei persoane reale, nu unui simbol parintesc din psihicul lui. Borderline-ul nu simte nicio remuscare, deoarece el este convins-vezi asumptiile de mai sus, ca oamenii sunt rai, nu te iubesc si ca el oricum nu poate fi iubit. Prin urmare, partenerul oricum nu il iubeste si merita tot ceea ce i se intampla. Un Borderline nu o sa te creada niciodata cand o sa ii spui ca il iubesti. Este foarte posibil sa te intrebe cu o expresie de neincredere zugravita pe fata: dar ce iubesti la mine?

Un Borderline te va provoca tot timpul. Se va purta mizerabil , pentru a te face sa iti pierzi cumpatul si sa ii demonstrezi ca are dreptate si ca toti oamenii sunt rai. Doar asa se simte in siguranta. Un Borderline iti va spune fara nicio remuscare ca nu te mai iubeste,  ca sa te pedepseasca pentru un pacat care nu iti apartine: faptul ca nu s-a simtit iubit in copilarie. Te va jigni, umili si te va respinge, pentru ca tu sa devii furios, deoarece el insusi este plin de furie. Vei fi oglinda frustrarilor si neimplinirilor sale, deoarece in copilarie nimeni nu ii intelegea frustrarile si neimplinirile. Se va purta in asa fel incat sa te faca sa pleci, pentru a putea sa isi reconfirme faptul ca oamenii te parasesc. Niciun om nu va fi de incredere pentru Borderline, pentru ca nu are incredere in nimeni. Este profetia Borderline care se realizeaza pentru ca e propriul ei artizan.

Este indescriptibil de greu pentru partenerul Borderline-ului. In afara de faptul ca nu intelege ce i se intampla si de ce trebuie sa indure asa o cantitate enorma de durere in aceasta relatie, pare ca nimeni nu intelege prin ce trece. Oamenii nu sunt familiarizati cu patologia Borderline si tind sa trateze intr-un mod simplist relatarile despre astfel de probleme. Ei nu au cum sa inteleaga subtilitatea manifestarilor unui Borderline. Abzulul emotional nu lasa urme pe corp. In prezenta prietenilor, Borderline-ul se poate purta exemplar. Mai mult, fiind din punct de vedere emotional, jumatate copil, Borderline-ul poate parea foarte naiv si inocent celor din jur, de o candoare copilareasca. Ei vor avea tendinta sa acuze partenerul Borderline-ului si sa considere ca acesta creeaza probleme in relatie, ca se plange prea mult sau ca incearca sa controleze dinamica relatiei. Ei il pot auzi pe Borderline ca spune:"a zis partenera mea sa nu o mai caut niciodata" si sa il compatimeasca , insa nu stiu ca inainte de aceasta cerinta disperata, partenera a auzit de la Borderline:"esti rea, nu te mai iubesc, nu iubesc pe nimeni, nu pot avea o relatie" , si apoi a urmat o lunga perioada in care Borderline-ul isi contacta partenera doar ca sa se asigure ca nu dispare din sfera sa de influenta, dar fara sa vrea sa repare ceva in relatie, suspunand-o astfel la un chin fara rezolutie.

Exista solutie? Majoritatea psihoterapeutilor specializati in patologia Borderline recomanda partenerilor sa fuga rupand pamantul. Si sa instaureze  o No Contact rule (regula fara contact) drastica. Pentru Borderline se recomanda terapie, pentru a-si constientiza susrsa problemelor si mecanismele de relationare defecte.
Eu personal, cred ca fiecare situatie este diferita. Este alegerea fiecaruia daca si cum sa faca fata unei relatii cu un Borderline. Dar, vital este sa intelegi urmatoarele trei lucruri, care sa devina trilogul tau in batalia Borderline. Aceste trei lucruri le-am cautat cu disperare si pe la prieteni si prin cabinetele psihoterapeutilor, iar dupa ce in sfarsit le-am auzit, acum pot sa mi le spun si singura.

1. NU E VINA TA.
2. POTI IUBI SI DE LA DISTANTA DACA ALEGI ASTA.
3. SUNTEM O GROAZA DE OAMENI CARE TE INTELEGEM SI TE CREDEM SI STIM CE TREBUIE SA INDURI IN FIECARE ZI.

Poti accesa si articolul Despartirea de un Borderline
















134 comments:

  1. Recomand NU VA BAGATI INTR-O RELATIE CU O PERSOANA CARE SUFERA DE TULBURARE DE PERSONALITATE BORDERLINE. Nu stiti ce consum de energie cedati pentru a intelege comportamentul lor. Am citit ca sunt unii au deprins boli serioase dupa relatii cu astfel de persoane. Chiar si eu a trebuit sa merg la psiholog pentru a vedea ce e in neregula cu mine. Acum incerc sa ma recuperez. Este foarte important sa verificati in ce familie au crescut. Daca au crescut intr-o familie cu certuri, intotdeauna o sa caute sa creeze o astfel de atmosfera in jurul lor, atat la serviciu cat si acasa.Persoana cu care am fost eu a avut o relatie dezastroasa cu mama ei. As fi vrut si eu sa fiu avertizat de la inceput pentru a nu suferi acum atat de mult.Sper sa ajute pe altii experienta mea de aceea scriu aici. Au momente in care uita ce au spus.Alta data sunt paranoici.Le e frica intotdeauna ca ii parasesti, ameninta ca nu au pentru ce sa mai traiasca. Nu sti ce sa mai crezi. Chiar nu mai tin minte ce au spus sau te mint in fata. Se cearta cu toata lumea, la serviciu si acasa isi creeaza atmosfera tensionata in care au crescut. Normalitatea lor aia este. Crede ca toata lumea are ceva cu ei. Nu pot sa-si controleze furia, e groaznic. Tipa la mine si m-a prins de fata… In putinele momente cand sunt ok crezi ca e raiul pe pamant mai ales daca ea e frumoasa. Nu mai sti care e realitatea. Te face sa crezi ca tu esti cel cu probleme. Asadar, ATENTIE MARE, verificati sa vedeti in ce familie a crescut. Sunt semne de la inceputul relatie ca ceva nu e in ordine cu aceste persoane. Acum am inteles comportamentul ei. Am citit si o carte TE URASC – NU MA PARASI , intelegerea personalitatii borderline. Pe parcursul cartii imi veneau in minte situatii intalnite in relatia mea cu ea. Nu-mi venea sa cred.Eu am spus ca gasesc solutii, fiindca aveam incredere in mine.E adevarat, sufar de sindromul salvatorului. De obicei gasesc solutii la orice. Am crezut c-o sa gasesc si in aceasta relatie. EVITATI sa intrati intr-o astfel de relatie.Am citit ca cineva a avut copii cu o femeie care suferea de astfel de tulburare. A distrus si copilul… Niciodata nu e sufient cat faci pentru ei. Cand nu poti sa faci ceva iti reproseaza cu nu ii iubesti.Ne-am despartit si impacat de 12-15 ori cred. Acum suntem despartiti de 2 luni. Sper sa trec cu bine peste.Incerc sa ma recuperez. Nu ma mai pot concentra la serviciu, nu mai am incredere in mine………e groaznic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trebuie să fii tare,ce e mai greu doar acum incepe!Stiu,pt ca in cerc sa scap de ...5 ani!!!!!

      Delete
  2. Este într-adevăr cumplit, daca ești mai sensibil din fire cu siguranță nu vei uita niciodată!

    ReplyDelete
  3. Și felicitări autorului , este foarte bine descris

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Multumesc pentru carte si ceea ce sfatuiti ma aflu in aceasta situatie si singuratatea nui o solutie ci din contra ajutorul celorlalti este de foarte ajutor nu despartire ça exista aceste nebunii din copilarie.Nui vina celorlalti ça tu nu ai incredere in tine problemele vin fin dépendente si credinte reprosuri si critici.Toate vor trece .

    ReplyDelete
  6. Este greu de înţeles de către ignoranţi ceva de genul acesta. Apoi, fiecare caz cu specificul lui. Ce nu inteleg este că se generalizează că toate victimele borderline-lor au fost abuzate in copilărie. Eu nu am fost abuzată in copilărie, putini copii au avut șansa să trăiască cu dragostea si respectul de care am avut eu parte. Am cunoscut un borderline f inteligent şi de mare succes, am incercat o relație cu el, nu a mers - atât pot să spun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dacă nu ai suferit după aceea relatie sau dacă a durat putin.....ACEA PERSOANA NU AVEA BORDERLINE SAU AI ANTIDOTUL MINUNE

      Delete
  7. Buna seara. Am o relație de 8 ani din care 4 căsătoriți cu o femeie borderline. Acuma m a inselat si vreau sa divortez mie f greu cum voi putea depăși momentul?va rog da ma ajutati. Ps :avem impreuna un copil de 3 ani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alo_182003@yahoo.com este adresa mea de mail. O seara buna

      Delete
    2. Persoanele cu Borderline inseala frecvent, pentru ca pt ele e doar un mod de a-si potoli niste frustrari si neimpliniri, care nu au legatura cu tine. Nu o lua personal. Daca ar incepe o relatie cu altcineva, ar ajunge foarte posibil sa ii insele si pe ei.

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  8. Sanse aproape zero,ca sa duci un BORDERLINE la psiholog,deci cred ca regula NO CONTACT,este cea mai bună si poate doar asa ar avea șansa si el(ea) sa inteleaga ca are nevoie de psiholog!

    ReplyDelete
  9. Da,ei înșeală(real,cu dovezi),Dar te va acuza ca tu inseli(fără dovezi clare),manipulează,dar vei fii acuzat că tu manipulezi,sunt avariati emoțional și aproape sigur,o sa va deregleze si pe voi emoțional!!!

    ReplyDelete
  10. Va multumesc pentru răspunsuri.

    ReplyDelete
  11. Raluca dumitrescu putem comunica pe mail ?mi ai fi de mare ajutor. Uit multumesc pentru raspuns.

    ReplyDelete
  12. Alo_182003@yahoo.com este adresa mea. Alexandru ma numesc

    ReplyDelete
  13. Cum sa rup legatura cu ea când avem un copil de 3 ani?vrând nevrând trebuie să o văd pentru ca sa imi vizitez copilul sau dacă rămâne la mine si il câștig in instanta ea va trebui sa vina la mine sa îl vadă pe micuț. Dacă rămâne copilul la ea ce șanse sunt ca si copilul sa fie sănătos sa nu il imbolnaveasca si pe el?va multumesc Alexandru Pok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Va fi greu intr-adevar, dar trebuie sa reusesti sa separi relatia voastra de legatura pe care o veti avea prin copil. Nu e imposibil. Copiii sunt afectati cand cresc cu un parinte cu Borderline, dar ce poti tu face e sa sa reprezinti pt copil un stalp al realitatii, care sa ii fie reper in momentele dificile. Atata timp cat vei petrece tu cu copilul, fii cat mai echilibrat si mai stabil, ceea ce unui Borderline ii e mai greu sa fie.

      Delete
  14. Nimeni numa ajuta cu raspuns?niste idei? Va multumesc Alexandru Pok

    ReplyDelete
  15. Eu sufăr de această tulburare si merg la psiholog deja de 10 luni...Am realizat singura ca erau prea multe care se schimbau prea des, a apărut si un copil si cred ca acesta a fost imboldul spre bine...vad tot felul de acuze si aveti dreptate asa m-am comportat si eu si uneori inca o mai fac...Credeti ca eu nu imi doresc sa imi fie bine? Sa nu sufar sa nu fac pe nimeni sa sufere...din experiența va spun ca noi chiar va punem pe piedestal pentru ca va iubim si sunteti sufletul nostru pereche asa simtitm...dar dacă ați gresit noi nu putem rupe relatia ca oameni maturi si sanatosi ci acuzăm si ne tărâm inclusiv pe noi in circul acesta nu doar pe voi...si va tărâm pentru ca si noua ne este greu sa va dam jos de acolo..nici eu nu vreau sa sufăr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  16. Problema este ca acea greseala a partenerului nu este o greseala obisnuita, ca intr-o relatie functionala normala, ci este o proiectie a unei greseli a unui parinte sau a unei figuri semnificative din copilaria persoanei Borderline, un ecou al unei rani vechi, pentru care plateste partenerul din prezent.

    ReplyDelete
  17. Plătesc pentru ca m am comportat frumos cu soția borderline si acuma cand suntem in divort imi spune ca ma urăște si nu ma mai iubeste de mult. Asta merit ca am facut totul pentru ea.

    ReplyDelete
  18. Raluca dumitrescu poti sa dai exemple de răni vechi? Sau a unei figuri semnificative? Multumesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2019 at 11:05 AM
      Rani vechi: neglijenta din partea mamei, respingere din partea tatalui, ignorare din partea mamei si a tatalui, umilire din partea tatalui si a fratelui, invinovatire/blamare din partea mamei. Figuri semnificative: orice ruda sau prieten de familie care a jucat un rol important in copilaria persoanei.

      Delete
  19. Raluca Dumitrescu cum iti spuneam sotia ma inselat cu un proxenet. Ea spune că il stie pe acel băiat de la 10, 12 ani era cu ei in gașca din cartier. Poate fi si asta o traumă din copilărie pentru ca la iubit il iubeste si nu poate fi cu el? Cand aveam cca 16 până la 18 l a inselat pe fostul partener tot cu acest proxenet. Din cate am inteles ea simte ceva pentru el are fluturași în stomac când îl vede. Sau totusi dr la părinți se trage comportamentul ei?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este clar ca acest barbat si-a pus amprenta asupra copilariei ei, modelandu-i preferintele, dar adevarata influenta asupra stilului ei relational l-au avut cei apropiati in primii 9-10 ani de viata, o importanta covarsitoare avand primii trei ani. Nu cred ca ce simte pt acest barbat este iubire, ci un soi de dependenta pentru "emotiile tari" pe care crede ca i le provoaca, asemanatoare cu dependenta unui jucator inrait.

      Delete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. Care e numele complet al tulburarii?

    ReplyDelete
  22. Tulburarea de personalitate Borderline.

    ReplyDelete
  23. am fost casatorit 10 ani cu o persoana cu aceasta boala bordeline, poate un pic combinata cu bipolar. nu am stiut ce e si mereu m-am invinovatit si mi-a fost greu sa divortez, este exact cum ai descris aici. exact. pot confirma. este f greu si dupa ce am divortat, avem un copil impreuna. am diviortat deja de 5 ani si nu stiu cum sa fac sa protejez copilul de ea. ceva carti, articole cum pot sa ma protejez mai bine? va multumesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, locuieste cu fosta sotia si eu il am in weekenduri, acum insa numai din 2 in 2 weekenduri, plus in concediu. situatia devine tot mai grea, parca boala se inrauteste. am gasit si niste carti pe amazon, voi citi si din ele.

      Delete
    2. Cel mai important este ca in momentele cand e cu tine sa ii oferi un mediu STABIL, predictibil, in asa fel incat sa se poata baza pe tine (sa iti respecti promisiunile, sa fii echilibrat in relatie cu el, calm, de incredere). E posibil ca in relatie cu copilul, fostan sotie sa nu se manifeste in "full blown Borderline mode", dar asta tu stii mai bine.

      Delete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este foarte greu, in primul rand pentru ca problema este la noi, este vorba de o slabiciune a noastra, de un mod de a interpreta realitatea in defavoarea noastra. O sa iti dau niste articole care te vor ajuta sa vezi situatia mai obiectiv. Batalia cu tine nu se castiga usor, e nevoie de victorii mici, foarte mici, dar la fel ca pasii de furnica intr-o zi or sa se adune si o sa te trezesti ac ai facut un pas mare si ca nu te mai doare sufletul si esti liber (sau mai liber). https://sharischreiber.com/blackmailed-into-fatherhood/ , https://sharischreiber.com/articles-and-forums/

      Delete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moral ar fi ca familia sa ii avertizeze pe potentialii parteneri, dar ei sunt numai lapte si miere pentru ca le e teama ca le vor ramane copiii singuri. Mai mult, incearca si sa ii convinga pe parteneri sa indure abuzul si chinul ca pe ceva normal si intretin intr-un fel comportamentele disfunctionale ale copiilor. Ar trebui sa faca presiuni ca acestia sa primeasca ajutor terapeutic. Din pacate nu realizeaza ca ai lor copii nu devasteaza numai vietile altora, ci si pe ale lor insile. Nu ai spus prea multe despre copil. Il vezi des? Are parte macar cand e cu tine, de un mediu cat de cat stabil?

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. Buna ziua, probabil sunt aici pentru ca am descoperit un borderline chiar în patul meu , unul care nu ar accepta în ruptul capului ca ar avea o problema , de ce ar accepta cand de fapt gândirea lui este ca oricine altcineva este de vina ...mai putin el, în orice situație . Am tot citit rânduri întregi despre aceasta dereglare de personalitate si pot sa spun sincer ca imi pare extrem de rau sa constat ca nu este doar imaginația mea bogata si ca într-adevăr el se confruntă cu acesta problema . Suntem de 7 ani împreună, am sesizat de a lungul timpului anumite comportamente iraționale, dar nu m am gândit asa departe si am considerat că este doar un hop în relație, un hop lunar , cred . De curând am aflat că în tot acest timp a avut o relație extraconjuga si probabil nu numai , bineînțeles caracteristic acestui dezechilibru vina este exclusiv a altora , a mea si mai stiu eu a cui altcuiva...... personal ma gandesc ca rădăcinile sunt foarte adânci , familia lui find genul acela de familie ascunsă, secretoasa , etc. Clar mi ai ascuns lucruri, mereu am stiut asta , dar din bun simt am considerat că daca asa se consideră ar trebui sa le si respect dorința si sa ma fac ca nu vad .pica din start familia celui ce suferă de orice schimbare de comportament , din teama de a nu fi respinși , de rusine ..... nici nu mi vine sa cred ca am aflat acest lucru. Stiu ca nu as avea sanse sa l ajut , si va spun si de ce. Aceste persoane consideră că toți ceilalți au o problema mai puțin ei , am incercat da aduc în discuție diferite chestiuni legate de acest subiect, dar am sf prin a fi nemiloasa , rea , nebună si ca nu i doresc altceva decât raul . Deci ? Ce as putea sa fac sa l ajut cumva? Eu personal m am decis să plec , am un băiat de 5 ani și nu mi doresc sa creasca sub mana unui borderline , mă puteti judeca sau aprecia , dar eu consider că el , copilul , este mai important decât el . Si văzând ce viata are el datorita traumelor trăite în copilărie, personal nu i le doresc fiul meu pe viitor . Pare crud , dar un borderline rămâne un borderline si la rândul său poate crea un altul . Dar totusi doresc sa l ajung sa inteleaga ca are nevoie de ajutor din partea unui specialist , cum as putea ?
    O zi minunata tuturora

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, asa este, nu isi vor asuma niciodata responsabilitatea pentru nimic. Intotdeauna este vina altora. Sunt incapabili sa isi asume propriile fapte si implicit, sa evolueze. In acceptiunea lor, oamenii sunt rai, societatea e rea, partenerii sunt rai si urmaresc sa le faca rau. Este un tip de gandire primitiva, cu care te "lupti" in zadar. Este foarte inteleapta decizia ta de a te indeparta. Copilul poate avea o relatie cu tatal, dar e probabil mai bine sa locuiti separat. Nu cred ca ai sanse sa il convingi sa caute ajutor specializat, fiind incapabil sa accepte ca are o problema.

      Delete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este tipic pentru Borderline sa faca astfel de lucruri: sa isi urmareasca fostii parteneri, sa ii caute, sa ii "pandeasca" pe retele de socializare. Chiar daca ne flateaza pe moment si ne "calmeaza" gandul ca inca tin la noi, cel mai sanatos este sa fugim cat ne tin picioarele.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. In cazul persoanelor cu Borderline, moralitatea nu are nicio importanta. O sa dureze atata timp cat o sa "prinda" la tine. Cand vei fi imun, se va opri. Chiar daca ar mai incerca atunci ceva, indiferenta ta o va tine la distanta.

      Delete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Capacitatea ta de a avea o viata normala nu s-a pierdut, insa e posibil de acum sa cauti relatii care sa iti ofere aceeasi intensitate nesanatoasa, exact ca un drog. Incearca sa observi daca tinzi sa fii atras de persoane care sa iti ofere asa ceva.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu, din pacate nu s-a terminat. Incearca in continuare sa suscite o reactie din partea ta, care o sa o "hraneasca" emotional in continuare.

      Delete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dar ea ce intentii sustine ca are? Sa se intoarca?

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Mda, tipic. Bietul copil. Important e sa realizezi tu ca nu exista "daca as face asa, poate" si "daca totusi as mai da o sansa". Fii sigur ca daca nu ai mai avea atitudinea de "hai sa vedem cum putem face" si ai transforma-o in "astea sunt conditiile, nu accepti, acolo e drumul", ar deveni mai hotarata. Dar pentru cat timp? Si merita? Borderline nu au niciun respect pentru granitele celorlalti. Pentru ei conteaza sa obtina ce vor, calcand in picioare demnitatea, integritatea limitele personale si sanatatea psihica a celuilalt. Faptul ca e indecisa, ca forteaza limitele tale, ca nu respecta dorintele tale, ca te confuzeaza, toate astea nu sunt cauzate de tine si nu intra in responsabilitatea ta sa le repari.

      Delete
  36. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toti Borderline pretind un tip de iubire neconditionata, ideala, dovezi interminabile ale ei, insa sunt incapabili de iubire. Iubirea pe care o pretind este menita sa le repare ranile din copilarie, insa numai singuri le pot repara. Iubirea sanatoasa implica granite, conditii si e foarte concreta si reala, in niciun caz ideala. https://www.quora.com/Can-unconditional-love-treat-borderline-personality-disorder

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. 2019 at 1:50 AM
      Legat de intrebarea anterioara, nu ar trebui sa te intereseze daca se poate intretine sau nu. Poti sa ii dai un sfat si atat, nu esti responsabil pentru deciz iile ei financiare. Nu, nu s-a terminat. Dar totul depinde de tine. Noi suntem sclavii propriilor slabiciuni. Daca am fi tari, am rezolva imediat situatia.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, te va mai cauta. Repet, totul depinde si de atitudinea ta. Daca esti ferm in a taia legaturile si bineinteles daca asta este ce iti doresti, pana pana urma va renunta. Dar, unii Borderline te pot cauta, din senin si peste ani de zile.

      Delete
  38. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa gandesti acum. Poate dupa un timp nu ai mai gandi asa. Oricum nu sunt eu in masura sa iti spun ce sa faci si eu am aceeasi problema ca tine.

      Delete
    2. Ma refer la faptul ca fata de cum te simti acum, cu ea pare o alternativa mai buna. Asta se intampla pt ca esti in sevraj emotional , dar odata ce ti-ai reveni, s -ar putea sa consideri ca erai un fraier cand ii ii dui dorul.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probabil sa o ignori. Sau mai e varianta sa i dai tot ce iti cere, sa spui da la orice si sa sa renlunti la demnitate, independenta si normalitate.

      Delete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Borderline sufera de stari tranzitorii paranoice. Poate avea si alte tulburari psihice pe langa Borderline.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Borderline se desfasoara in intimitate, nu in public. Am scris si in articol ca partenerii traiesc o drama nestiuta de nimeni. Tb sa ai o anumita tipologie ca sa declansezi scenariul Borderline. Citeste ultimul raspuns de pe ultimul link pe care ti l-am dat, e o descriere fidela a modului in care iubesste un Borderline. Da, o sa te mai caute, stai "linistit". Cel mai sigur este sa o ignori, asta e insuportabil pt ei. Ce crezi ca s-ar intampla daca i-ai spune ca ii accepti toate conditiile. Ar veni inapoi?

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  42. Raluca, e singurul articol in romana pe care l-am gasit si care sa vb atat de franc... La noi ti se zice doar " treci peste. E dureror dar e un alt lucru din viata. E doar o despartire" Si tu esti intr-o durere absolut sfasietoare .....ceva ce nu intelegi cum poate sa existe in tine.... Ajungi sa te consideri nebun. Oare ai auns si tu intr-o psihoza? Oare esti tu nebuna de te simti in halul ala ca si cum ai arsuri de ultimul grad pe suflet.... si oamenii au dreptate,treci peste ...dar tu nu stii cum....Ma simt sfasiata.... e atat de greu de descriss.... dar poate ca tie nu trebuie sa iti descriu, stii deja. Sunt in perioada foarte recenta dupa ce am decis sa intrerup o astfel de relatie iar socul si mai mare a venit dupa...... Abia dupa am realizat ce e de fapt toaat asta si prin ce trec si am trecut. Am citit mult despre borderline si o sa mai citesc dar si mai mult despre cum sa iti revii dupa o asltfel de relatie si cum sunt partnerii afectati. Am inteles rational multe lucruri dar mi-e a dracu de greu sper imposibil sa le integrez emotional.... Sunt socata de cat de grav a putut ajunge... dupa ce am decis sa termin nu credeam ca va fi mai rau. nu realizam ce e in borderline.... mi-a scris 4 zile la rand cat de mult isi doreste sa ma loveasca in momentul ala si ca vrea sa ma vada plangand ca iubeste suferinta si zeci de alte jigniri ca dupa cateva ore sa fie " Iarta-ma sunt ingrozitor stiu si acek guilt trap" I-am zis demult ca are nevoie de ajutor pana sa se ajunga aici si nu accepta. pana si acum I-am zis... continuand cu asta l-am blocat, aM REALIZAT mai ales citind ca no contact Is better. Insa a agasit alte modalitati sa ma contacteze, alte numere. Ultima replica a fost " I wish you to die, but slow death" .... Dupa momentele de criza el gaseste justificari la asemenea chestii gen tensiunea si distana fizica dintre noi, spune ca stie cat de rau e dar totusi gaseste justificari. oricat de mult I-am repetat cat de mult are nevoie de ajutor NU... Incercam sa ma recuerez cu no contact credeam ca l-am blocat peste tot... acum cand m-a contactat DE CE am raspuns de ce nu am blocat numarul din prima secunda...... credeam ca am inteles tot ce am citit...Ma urasc pt ca am picat desi inteleg de ce....

    ReplyDelete
    Replies
    1. E o boala groaznica. Iti doresc ca tu macar sa fii tare si sa "scapi" de el definitiv!

      Delete
    2. nu stiu cum sa ies din iadul asta. Acolo nu ma mai intorc clar dar eu sunt efectiv o leguma din punct e vedere emotional acum.... Stiu ca poate parea exagerat dar nu stiu cum sa descriu... incerc sa inteleg prin ce trec... am impresia ca inteleg dar nu stiu cat e de adevarat.

      Delete
    3. Am ramas cu o rusine atat de toxica, cu o vina. Ma simt.., murdara

      Delete
    4. si eu trec prin aceleasi stari, nu pot trece peste despartirea de o persoana borderline, desi mi-a spus multe lucruri rele si nu m-as mai intoarce. Nu stiu ce este de facut, cum pot sa scap definitiv de ea, ma gandesc non-stop :(

      Delete
    5. Vrei sa vorbim? Rapublik@gmail.com

      Delete
  43. Cumva am incercat pana in ultimul moment sa ii explic cate nevoie are de ajutor...... stii inclusiv m-am bagat in grupuri de facebook dedicate borderline si partenerilor... vad o gramada de povesti acolo dar nimeni nu are astfel de simptome.... pornirile astea spre violent. Cand am postat acolo, inclusive personae cu borderline mi-au raspuns ca nu at vb niciodata asa.... par constinti de disocierile pe care le fac dar nu at ajunge niciodata acolo... Stiu ca simptomele poate sunt diferite si difera de la persoana la persoana....Nu mai stiu ce sa fac.... nu pot sa vb cu nimeni despre asta.... Toti cu care am iincercat mi-o baga pe o sa fie bine, e o despartire, block si gata ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am intalnit exact tipul de Borderline violent,cu explozii de furie, injurii, invective,amenintari. Mai mult, cu delir psihotic. Vina e cea mai debilitanta problema a mea. Vina schilodeste psihicul. E un cancer emotional.

      Delete
    2. Cum pot sa scap de vina asta? Repet incerc sa inteleg rational ca nu imi apartine vina sa integrez tot ce citesc despre dar nu cred ca imi iese.... Imi poti exemplifica, te rog, la ce te referi prin delir psihotic? Cel mai sigur e foarte asemanator. Am ajuns sa ma simt atat de disperata. Mi-e ciuda pe mine ca ma simt asa. Cum ai trecut peste in perioada respectiva?

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete

    4. Lucian,
      nu am cum, nu pot sa stau gandindu-ma ca in price moment de criza chiar ma poate lovi, Nu pot sa support acel carusel emotional de la crizele cu jgniri si " iti doresc sa ai o moarte lenta" la neterminabilul cerc al vinei " sunrt in om oribil, iarta-ma" Nu pot efectiv. Am citit multe despre comportamente ale persoanelor cu BPD dar la nivelul asta nu am cum sa reezist.... Imi spune inclusive ca am am mai avut ganduri si dorinte de genul asta si pentru alti oameni, nu esti singura dar diferenta e ca ei meritau, tu nu meriti. Ei meritau pentru ca m-au ranit."
      Eu nu ma voi intoarce acolo desi imi e dor de el oricat de aberrant suna imi e dor. Dor de ceea ce credeam ca e partea lui frumoasa si "cnexiunea dintre noi" Eu acum vreau sa ma axez pe vindecarea mea, ma simt efectiv intr-un hau, vlaguita, e o durere pe care chiar simt ca nu o intelege nimeni. Sunt disperata in a ma juta sa trec peste. Vreau sa inteleg ce m-a determinat pe mine sa intru in relatia asta. Sunt in People saves, e adevarat dar vreau sa inteleg ce problem emotionale am eu de am fost " victima perfecta"

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
  44. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  46. Sincer acest a vorbit frumos si parea ca vrea sa ne fie din nou bine, mereu va spune asta. Important e ce vrea sa faca sa fie bine. Concret. Ei nu pot vorbi concretdoar iti spun cat de mult le e dor si toata aceasta manipulare. Pentru ca nu au ce sa iti spuna.... stii, spre sfarsitul relatiei mele cand deja eram mult prea constienta ca nu se mai poate asa, incercam sa ii zic despre toate problemele noastre. Cand a simtit ca ma pierde pt ca eram hotarata, a avut o atitudine foarte de mielusel si incerca sa imi faca pe plac in tot. Insa eu eram inca in ideea ca trebuie rezolvata sursa problemei. Insistam catre el spunandu-i ca nu vreau sa las pur si simplu lucrurile sa treaca ca pana acum pt ca nu a dus nicaieri ci incercam sa adresez aspectele sensibile. Nu se putea discuta asa cum o faci cu un om matur. Totul degiversa la santaj emotional la cuvinte care sa ma faca sa ma indepartez de la ideea initiala. Am decis dupa ultimul anger moment sa termin. Cand a vazut ca pozitia victimei nu mai merge a inceput iadul: Violenta verbala la ultimul nivel, apel in care saa imi arate pumnul si cat e mult vea sa ma loveasca in mom ala etc. Dupa, iar drama.... sunt oribil iarta'ma...
    Scuza'ma ca iti zic. mereu va parea ca vrea sa fie bine Mereu.

    Si referitor la ce mi'ai raspuns nu, nu sunt puternica. Imi vine sa il deblochez in fiecare seara, incerc inca sa ma gandesc cum ii e, ma simt asa cum am zis efectiv goala sufleteste.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Nu vreau sa cred despre mine ca sunt prea buna, prea orice. Si nu l-am deblocat dar in decurs de cateva saptamani a gasit noi numere sa ma contacteze si eu am raspuns de fiecare data desi stiu ca NO contact e cel mai bine. Insa efectiv zic ca voi pastra tacerea insa parca inca o urma de speranta e acolo in mine sperand ca il pot face sa inteleaga cata nevoie are de ajutor... ca e rau de tot. Ma urasc pentru ca nu am putut sa imi tin promisiunea facuta mie de no contact.

      Delete
  47. Creatza, referitor la dorinta ta de a intelege cum te ifluenteaza trecutul, O sa iti dau un exemplu concret de conditionare din copilaria mea care si-a pus amprenta asupra dinamicii relatiilor romantice din prezent. Ca sa ajung la insight-ul asta, am retrait ultima emotie negativa in relatie cu un Borderline si am incercat sa realizez ce alta emotie veche imi evoca. Poate fi destul de dificil, pentru ca iti vin crampeie de emotii din trecut care nu par a avea legatura cu emotia din prezent. Despre ce era vorba in cazul meu? Cand reuseam sa tin la distanta Borderline-ul si sa imi mentin pozitia, sa nu cedez, tehnica Bordeline-ului era sa ma invinuiasca si sa ma respinga. Daca o repeta de suficiente ori, cedam. De ce? Am incercat sa accesez o emotie veche asemanatoare. Ce imi venea in cap era o imagine a mea, copil fiind, cerandu-i iertare unuia dintre parintii mei, pentru a n-a oara, coplesita de rusine ca am gresit, din nou, si sperand sa fiu din nou iertata. Acel parinte imi facea marea onoare de a ma ierta, iar eu ma simteam coplesita de recunostinta si rusine. Uneori greseala mea consta probabil in afirmarea propriei pozitii sau independente. Cu ochii de adult de acum, realizez ca in primul rand copiii nu trebuie iertati la nesfarsit, uneori tb lasati sa infrunte consecintele propriilor fapte. In al doilea rand, mi se sugera ca daca nu imi cer iertare nu sunt demna de iubire. Iubirea era o moneda de schimb, iar eu o primeam in mod conditionat. Revenind la situatia din prezent, realizez ca eu cedez in momentul in care sunt respinsa, pt ca asa am fost programata sa fac in copilarie. Cand eram amenintata cu pierderea iubirii, cedam. Mai mult, nu stiu sa fac fata consecintelor alegerilor mele. Ma ingrozeste gandul sa trebuiasca sa ma confrunt cu vina de a face pe cineva sa sufere" afirmandu-mi independenta, cu urmarile deciziei mele de a pune capat unei relatii toxice. Prefer sa sufar eu, decat sa ma confrunt cu vina, rusinea si respingerea celuilalt. Probabil ca as fi capabila de despartire doar daca despartirea asta n -ar rani pe nimeni, daca ar fi vina altuia, in niciun caz a mea si eventual dc as fi placuta in continuare de toti implicati in decizia mea. Evident, e imposibil. Iata cum modul cum am fost tratata in copilarie isi extinde tentaculele pana in prezent.

    ReplyDelete
  48. Raluca, as vrea sa am abilitatea sa fac asta. am mai incercat in procesul meu terapeutic ( fac psihoterapie de ceva timp ) sa accesez emoții din trecut. când m-am mai simțit în x fel ca in experiența la care mă raportăm in prezent. si parca am un blocaj. De foarte puține ori reușesc să accesez ceva. Asta m-a îngrijorat. Adevărul e că sunt o persoana care trăiește foarte mult in rațiune, foarte logică și asta face sa îmi fie și mai greu. Iar acum cu aceasta experiență de câteva săptămâni de când am rupt relația cu borderline-ul simt că parcă sunt și mai blocată ...... și parcă simt că sunt neînțeleasa inclusiv în terapie. M-am simțit bine până acum dar parca in ceea ce priveste trăirile și durerea pe care o simt acum nu. Conștientizez că acum sunt mult prea in "focul durerii" e foarte recent câteva săptămâni și am realizat atâta de multe și socul a fost imens încât poate percepția mea e afectata și poate că încep și eu să proiectez la rândul meu pe altii

    ReplyDelete
  49. http://iadulemotional.blogspot.com/2019/04/despartirea-de-un-borderline.html

    ReplyDelete
  50. Bună Raluca, ma întorc aici, din păcate am crezut că pot face ceva cu omul acesta, dar m-am înșelat, femeia aceasta de când s-a întors a fost o perioadă scurtă în care s-a implicat, acum... nu mai vorbește cu mine, nu e atentă cu mine, nu mai există nicio legătură, decât ea și copilul ei. Am crezut că m-am înșelat și că nu suferă de boală asta, acum sunt din nou afectat de comportamentul ei, pentru că deși am depus eforturi să ne fie bine, nu am primit nimic bun în schimb. Oare trec toate astea? Oare orice om reușește să treacă peste o suferință a unei despărțiți? Oarecare sau nu ... E incredibil cum poate să imi reproșeze permanent de anumite greșeli, chiar și de acum un an și ceva, ea ma acuză și de ce face ea. Ma gandesc ca nu ma iubește, altfel nu s-ar comporta așaașa, nu poți să iubești și să nu iti pese de cel de lângă tine.

    ReplyDelete
  51. Uite ce s-a întâmplat, și aș vrea să știu dacă încă mai crezi ca suferă de borderline? Eu am vândut un apartament de curând și stabilisem ca îi voi da niște bani ca să aibă bani de avans pentru un apartament. De curând i-am spus să plece dacă nu ma lămurește de ce si-a dus pe ascuns din haine acasă la părinți și de ce față spune că ele aveau de gând să plece de acasă la sfârșitul săptămânii. Nu m-a lămurit și a plecat. Acum a încercat să o aduc înapoi, am fost după ea și imi spune concret ca dacă vreau sa se întoarcă să îi dau banii aceia, ca sunt neserios ca m-am sucit cu banii. Eu consider că nu asa se face o familie și dacă cineva ma iubește vine sa stea cu mine în apartamentul meu, eu sunt cap de familie și moral am datoria asta. Mi-a spus că vrea să vadă că nu sunt un om neserios și să îi dau banii, asa se va întoarce. Ea când a plecat prima oară m-a lăsat cu întreținerea neplătită și s-a făcut ca plouă, acum mi-a cerut 2000 de lei că îi cheltuie cu mine în relație x dar eu am cheltuit mult mai mult, ala cu care a ieșit i-a reparat masina si nu i-a mai dat niciun ban. Cunoașteți cazuri de borderline care procedează asa? Eu ma gandesc ca este doar o ewxroaca care manipulează emoțional. Te rog sa imi spui ceva, mai ales ca deși i-am spus ca nu îi voi plăti întoarcerea, ca dacă apartamentul este mai important pentru ea decât relația înțeleg, dar eu nu pot să arunc cu bani pentru ca o femeie să stea lângă mine. Cum spunea și ea, este adevărat, nu sunt un om bogat, sunt de nivel mediu, am niște bani de la părinții mei să îi folosesc ca avans pentru un apartament, o mașină și un salariu de 5500 Ron, nu sunt chiar o victimă ce ar putea tentă escroacele, dar sunt în tip influențabil, naiv ei care a iertat multe tampenii din această naivitate. Ce zici?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faptul ca are Borderline nu exclude posibilitatea de ai escroaca si in niciun caz nu inseamna ca merita sa sa pierzi timpul cu ea. Sa te paraseasca pentru ca nu ii dai bani spune din pacate pacate multe despre sentimentele ei reale fata de tine. Ia distanta!

      Delete
  52. Raluca, oamenii astia își pot cere scuze, își pot să seama că greșesc, pot să se întoarcă din propria inițiativă înapoi? Am fost manipulat foarte mult și am renunțat la tot, inclusiv la demnitate. Am crezut că pot face ceva și din păcate, cu trecerea timpului, incep sa cred același lucru. Te rog sa-mi răspunzi și mie, apar tot felul de gânduri, bine, orice-ar fii eu nu o mai caut, dar sper s-o facă ea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu nu știu sigur dacă are Borderline, nu ne un diagnostic pus de în specialist, problema este ca nu mai știu nimic, nu credeam vreodată ca pot să trăiesc așa ceva, mai ales alături de ea care părea că a fost o femeie chinuită în viața asta. Nu am reusit și am cautat-o iar, cred ca și eu am o problemă de nu pot să îmi vad de drum în condițiile astea. O tine pe-a ei, ca nu are nevoie de banii mei, dar ca voi regreta teribil pentru ca nu m-am ținut de promisiune să îi dau banii și ca va fi prea târziu când o să realizez. Naiba, mă tine pe loc faptul că 2000-3000 de euro îi poate obține foarte ușor și nu vad de ce să îi ia de la mine.

      Delete
  53. Mi-a spus că are nevoie de liniște, ca urmează două săptămâni grele pentru ea și ca m-a blocat peste tot, probabil si-a gasit pe altcineva. Cred ca nu are borderline dacă procedează asa. Doare rău, dar nu pot să îi dau banii părinților mei, chiar dacă i-as da dacă aș avea garanția ca nu va pleca.

    ReplyDelete
  54. Raluca, bun, am creat o dependența urâtă pentru ea, sunt conștient că este anormal ca după ce o persoană să ma manipuleze, să ma jignească, să nu imi mai ofere atenție nici chiar o vorbă, iar eu să o vreau înapoi, o să incerc să tratez asta și sper sa reușesc. Dar până acolo, chiar dacă este evident ca nu are niciun sentiment pentru mine. cu toate astea la început s-a purtat exemplar cu mine, m-a integrat în familia ei, am devenit tatăl copilului, nu vad de ce să îți bulversezi propriul copil pentru un interes material pe care nu îl obținea foarte curând, drept dovada relația de doi ani. Eu nu mai faceam nimic bun în ultimul timp și nu mai ofeream nimic, mereu termeni generali și categorici, deși în perioada asta am facut mai multe decât faceam înaine tocmai pentru ca am crezut că trebuie să fac mai mult. Acum cred ca a intrat intr-o alta relație, poate chiar cu cel cu care s-a văzut în perioada în care am fost despărțiți, deși ea spunea că nu va mai vorbi cu el pentru ca nu poate să simtă ceva pentru el. Având în vedere povestea asta, oare se va gândi să ma mai caute? Oare va putea ajunge la ganduri mai bune? Nu reușesc sub nicio formă să nu ma gandesc la întoarcerea ei. Te rog dacă poți să nu ma neglijezi, este posibil ca tu să fii singură persoană care să ma înțeleagă cu adevărat. Iti mulțumesc.

    ReplyDelete
  55. Si totusi, cum ai putea sa fugi de un borderline cand acesta e copilul tau adolescent???

    ReplyDelete
  56. Și eu abia am pus capăt unei relații cu un borderline. M-am distrus psihic și financiar. E blocat peste tot dar cu siguranță mă va căuta....ne-am mai despărțit de câtva ori,însă acum sunt la capătul puterilor. Nu știu cum să îmi revin,nici bani de mers la doctor nu mai am. Cât m-am putut jigni,umili, desconsidera acest om nu a făcut-o nimeni în toată viața mea. Acum mă iubește in 5min mă urăște. In loc sa fie tandru da ofere mângâieri,el musca strânge provoacă durere (el zice că din iubire) Mereu el e victima și dacă îl prind că mă înșeală tot vina mea e. Când vin cu fata de smerit când vine sa ameninte. Bea destul de.mult,mai fumează și marijuana tot eu sunt de vina. Din cauza mea sa nu se mai gândească la mine. Rațional nu îl mai vreau sunt conștientă că m-am distrus,că nu pot avea o familie cu o p ersoana de genul însă sufletește îmi este enorm de greu. Sunt disperata,nu știu cum să scap de sentimentul asta. Îmi e frica sa nu cedez dacă vin să mă caute. Nu am pe nimeni cu cin e sa vb despre asta. M-am izolat d e toți plus că îmi e și rușine să zic cuiva prin ce umilite am.trecut 2ani de zil e. Ajutati-ma macar cu un sfat cum.sa nu ii c dez dacă mă că caută. El.mereu venea și îmi zicea replica,,Te vreu, pleacă,, Nu înțelegeam.nici acum nu prea înțeleg . Ori mă vrei ori nu. Numai așa s-a jucat cu mine 2ani de zil și până am cedat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiiputernica! Nu ceda! Nu te iubeste, doar te manipueaza emotional. Nu meriti asa ceva. Stiu ca ca e foarte greu, daca ai cum,muta-te temporar in alta parte.

      Delete
  57. Te vreau pleaca e fix " te iubesc nu ma parasi" iti recomand sa citesti cartea. Atat asta cat si walking on eggshells. Vei intelege foarte multe lucruri despre relatia cu un borderline, despre ei dar si despre cum te afecteaza pe tine. Va recomand de asemenea grupurile de facebook de parteneri/apartinatori etc ai persoanelor cu borderline. Sunt oameni care au trecut prin situatii similare si care chair inteleg prin ce treceti. Un prieten oricat de empatic e nu va intelege la fel de bine ca o persoana care la randul ei este/a fost partnerul unui borderline. Dar sincer cititi cartile astea 2 despre care v-am vorbit. Nu e ca si cum ai scapa ca printr-o minune din tortura borderline odata cu asta insa sunt foarte utile.

    ReplyDelete
  58. Dacă îți dorești ca fostul tău iubit să adauge acest minunat joc de vrăjitor de dragoste pe whatsapp (+234 805 468 1416) numele lui este grozav mutaba, el este un excelent vrăjitor, el mă ajută să arunc o vraja de dragoste care mi-a adus înapoi fostul meu soț. 24 de ore, vă mulțumesc mutaba mare pentru ajutor

    ReplyDelete
  59. Viața mea a fost oribilă și plină de dezamăgire până când am contactat Lord Bubuza prin Whatsapp: +1 505 569 0396. Am fost într-o relație de ani buni cu iubitul meu și avem 3 copii împreună, am trăit fericiți până când iubitul meu a încetat să aibă grijă de mine și copiii noștri, nu va veni acasă zile întregi și dacă mă plâng va spune că mă plâng prea mult. Am continuat așa luni întregi, până într-o zi când mi-a spus că este îndrăgostit de altcineva. Mi s-a rupt inima și am plâns, am alergat la prietenul meu pentru ajutor și ea mi-a spus cum Lord Bubuza a ajutat-o să-și oprească soțul să înșele, așa că l-am contactat imediat pe Lord Bubuza prin Whatsapp: +1 505 569 0396. Îi explic totul. Am făcut exact ce mi-a spus Lordul Bubuza și spre marea mea surpriză prietenul meu a venit acasă, a căzut în genunchi plângând și implorându-mă să-l iert. Sunteți inima frântă sau aveți nevoie de ajutor? Lordul Bubuza este o soluționare a problemelor. Contactați-l prin e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com sau prin WhatsApp: +1 505 569 0396

    ReplyDelete
  60. Aceasta este o mărturie care trebuie citită de toată lumea, sunt aici pentru a anunța întreaga lume despre un om care a salvat relația mea și acest mare om se numește Dr. IZOYA. Într-adevăr, el a făcut o treabă grozavă pentru a-mi aduce înapoi fostul iubit care m-a părăsit și mi-a promis că nu se va mai întoarce niciodată la mine. Prin aceasta, am ajuns să realizez că oferirea de detalii Dr. IZOYA lumii va face foarte mult bine celor care au case rupte sau relații pentru ca el să stabilească acea relație sau căsătoria voastră. Puteți ajunge la el prin adresa sa de e-mail: drizayaomosolution@gmail.com. Luați legătura cu el și vedeți cum se va rezolva problema dvs. în termen de 24 de ore. De asemenea, este specializat în următoarele aspecte ...
    (1) Îți dorești fostul înapoi.
    (2) Vrei să te promovezi în biroul tău.
    (3) Vrei ca bărbații / femeile să te urmeze.
    (4) Vrei un copil.
    (5) Sunteți antreprenor și doriți să câștigați contracte.
    (6) Vrei ca soțul tău să fie al tău pentru totdeauna.
    (7) Ai nevoie de ajutor spiritual.
    (8) Ați fost înșelat și doriți să recuperați banii pierduți.
    (9) Opriți divorțul.
    (10) Invocarea ritualurilor de bani.
    (11) Câștigă alegeri.

    ReplyDelete
  61. Vreau să-i mulțumesc lui Dr.Wealthy că mi-a readus fostul iubit, ne-am despărțit mai mult de 8 luni și mi-a spus că nu va mai vrea să mă mai vadă în viața lui. Îl iubesc atât de mult, încât nu mă puteam gândi să mă întâlnesc cu vreun bărbat din nou, am fost confuz și deprimat din cauza dragostei pe care o aveam pentru el. Am făcut tot ce am putut să fac ca el să se întoarcă la mine, dar toate au intrat zadar. așa că am decis să iau legătura cu vraja, nu am crezut în turnarea vrăjii, vreau doar să încerc, poate că ar rezolva pentru mine. Am contactat Dr.Wealthy pentru ajutor, iar el mi-a spus că trebuie să arunce o vrajă de dragoste, i-am spus să o facă. după 5 zile, prietenul meu m-a sunat și a început să-mi ceară scuze că m-a părăsit și, de asemenea, mi-a spus că încă mă iubește. am fost foarte fericit și îi mulțumesc Dr.Wealthy că m-a ajutat să-mi revin fostul înapoi pe mâini. vraja lui este cea mai mare din întreaga lume, vraja de dragoste pe care a aruncat-o pe fostul meu l-a făcut să se întoarcă la mine. toate doamnele care doresc să-și întoarcă spatele, vreau să îl contactați pe Dr.Wealthy pentru întoarcerea fostului iubit și, de asemenea, fosta iubită, el poate, de asemenea, să arunce orice fel de vraja pe care doriți să o arunce pentru voi. e-mailul său de contact este wealthylovespell@gmail.com sau numărul Whatsapp +2348105150446, trebuie doar să încercați-l și va fi o soluție pentru problemele dvs.

    ReplyDelete
  62. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi foarte bucuroasă din viața mea datorită ajutorului pe care mi l-a oferit Dr.saguru, ajutându-mă să-mi revin fostul soț cu vraja sa magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic, pentru că soțul meu mă înșela cu adevărat și căuta un divorț, dar când am dat peste e-mail pe Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recupereze fostul și ajută la remedierea relației. și face oamenii să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea și apoi am căutat ajutorul lui, dar spre surprinderea mea, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată că acum sărbătoresc, pentru că Sotul meu s-a schimbat total în bine. Întotdeauna vrea să fie alături de mine și nu poate face nimic g fără prezentul meu. Mă bucur cu adevărat căsnicia mea, ce sărbătoare grozavă. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr.saguru este cu adevărat un adevărat joc de vrăji. ESTE NEVOIE DE AJUTĂ CÂND DOCTORUL DE CONTACT SAGURU ACUM VIA EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema ta și te face să te simți fericit în relația ta. Și de asemenea este perfect în 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 FRUITUL WOMBULUI 4 PROMOVARE Vrăji 5 PROTECȚIE VOSTRIE 6 VOSTURĂ DE AFACERI 7 BUN VOC DE JOC 8 VÂNZARE DE LOTERIE ȘI CAZ DE CURTE.

    ReplyDelete
  63. Eu și soțul meu suntem acum căsătoriți de aproximativ 10 ani. Ne-am căsătorit fericit cu doi copii, un băiat și o fată. Acum 6 luni am început să observ comportamentul lui ciudat și câteva săptămâni mai târziu am aflat că soțul meu vedea ceva. A început să vină târziu acasă de la serviciu, cu grijă mai mult despre mine sau copii. Uneori pleacă și nici nu se mai întoarce acasă vreo 2-3 zile. Am făcut tot ce am putut pentru a remedia problema, dar toate acestea inutil. Eram foarte încântat și aveam nevoie de ajutor. Într-o zi în timp ce navigau pe internet, am dat peste un site care mi-a sugerat că Dr.Pellar ar putea ajuta la rezolvarea problemelor conjugale, la reconstruirea unei relații rupte și altele asemenea. Așadar, am simțit că ar trebui să încerc. L-am contactat și mi-a făcut o vrajă. Două zile mai târziu, soțul meu s-a apropiat de mine și mi-a cerut scuze pentru greșelile pe care le-a făcut și mi-a promis că nu mă va mai lăsa niciodată. De atunci, totul a revenit la normal. Familia mea și cu mine trăim din nou fericiți împreună. Mulțumesc, Dr.Pellar. Dacă aveți nevoie de un schimbător de ortografie care să poată pronunța o ortografie care funcționează cu adevărat, vă sugerez să îl contactați. Nu te va dezamăgi. Acesta este e-mailul său. E-mail: drpellar@gmail.com

    ReplyDelete
  64. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  65. Ma numesc Kristen Van Weyenberg. Soțul meu m-a lăsat pe mine când aveam 6 luni însărcinată cu fiica noastră în 2016 și s-a mutat cu amanta lui de atunci, nici măcar nu are grijă de noi amândoi. A trebuit să fac 3 schimburi în fiecare zi pentru a-mi plăti facturile și pentru a avea grijă și de fiica mea. Luna trecută am întâlnit un articol online care spunea cum Lordul Zakuza a fost atât de util pentru mulți oameni din restaurarea vieții lor de dragoste distruse. L-am contactat și mi-a spus că îmi va restabili căsătoria în 48 de ore cu puterile sale magice și am crezut în cuvintele sale că soțul meu se va întoarce și „va umbla”, în 48 de ore după ce am contactat Lordul Zakuza, soțul meu a revenit implorând spunând că nu știe ce a venit peste el, că-i pare rău și mi-a promis că nu o să renunțe niciodată eu și fiicei mele din nou, sunt atât de recunoscător pentru el pentru restabilirea căsătoriei mele. WhatsApp acest număr +1 (740) 573-9483 sau trimiteți-l prin e-mail pe (doctorzakuzaspelltemple@hotmail.com) pentru mai multe întrebări dacă aveți nevoie de ajutorul lui.

    ReplyDelete
  66. Locuiesc în Irlanda, vreau să îi mulțumesc și să onorez DR.WEALTHY pentru munca deosebită pe care a făcut-o pentru mine, mi-a adus iubitul în 72 de ore pe care nu am crezut-o că va mai trece vreodată în viața mea, dar acest mare om DR .MONDIALITATEA mi-a dovedit că puterile pot face minuni, am primit contactul său de la un prieten din Irlanda care l-a ajutat, acest prieten de-al meu mi-a spus că acest om este grozav, dar am simțit că hmm ești sigur? pentru că cu greu cred aceste lucruri, așa că mi-a spus să nu-mi fac griji că atunci când îl contactez, el îmi garantează 100% că iubitul meu se va întoarce, dar dacă nu funcționează că el va fi cel care va da mi-am înapoiat banii, pentru a-i arăta sinceritatea, mi-a dat documentele casei sale, că dacă nu merge și nu mi-a plătit banii pe care i-am cheltuit, că ar trebui să-i strâng casa și el mi-a dat toate documentele , am fost atât de surprins că a fost atât de serios, așa că am contactat-o ​​și i-am spus ce vreau, mi-a spus doar că totul se va face în 72 de ore, așa că cu asigurarea prietenului meu mi-a dat că a avut încredere, așa că în următoarele 72 de ore, când mi-a spus că am auzit doar o lovitură la ușa mea, nu am știut niciodată că este omul meu, așa că am deschis ușa, primul lucru pe care l-a făcut a fost să meargă în genunchi , a început să mă roage să-l iert că i-a părut foarte rău pentru toate, am fost foarte surprins și am fost și fericit, așa că l-am iertat și acum trăim împreună fericiți ca niciodată și folosesc mass-media pentru a-mi invita prietenii la nunta mea, care va avea loc pe 29 februarie 2020, sunt foarte fericit, mulțumesc domnului Daniel care mi-a oferit contactul și onoarea participați la DR.WEALTHY, care a ajutat foarte mult, dacă aveți aceeași problemă sau aveți orice fel de boli și aveți nevoie de ajutorul lui, vă rugăm să trimiteți un e-mail la DR.WEALTHY prin wealthylovespell@gmail.com și să primiți orice fel de ajutor, aici WhatsApp lui +2348105150446. vizitați site-ul http://wealthyspellhome.over-blog.com

    ReplyDelete
  67. Buna ziua, eu sunt Allison Howarts Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson ani de zile, s-a despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am facut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu ?i ea mi-a sugerat ca ar trebui sa contactez mai degraba o caseta de vraja care m-ar putea ajuta sa arunc o vraja pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodata în vraja, nu am avut de ales decât sa-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja ?i mi-a spus ca nu este nicio problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja ?i surprinzator în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am raspuns la apel ?i tot ce a spus a fost ca îi pare atât de rau pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut sa ma întorc la el, încât ma iube?te atât de mult. Eram atât de fericit ?i m-am dus la el încât a?a am început sa traim din nou ferici?i împreuna. De atunci, mi-am facut promisiune ca oricine ?tiu ca are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casa de vraji reala ?i puternica care m-a ajutat cu propria mea problema. e-mail: ogagakunta@gmail.com pute?i sa-i trimite?i un e-mail daca ave?i nevoie de asisten?a sa în rela?ia dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348151450979
    1) Vraji de dragoste
    2) Vraji de dragoste pierdute
    3) Vraji de divor?
    4) Vraji de casatorie
    5) Vraja de legare.
    6) Vraji de rupere
    7) Alunga un iubit trecut
    8.) Dori?i sa va promova?i în vraja dvs. de birou / Loterie
    9) dori?i sa va satisface?i iubitul
    Contacta?i acest om grozav daca ave?i vreo problema pentru o solu?ie de durata
    ogagakunta@gmail.com

    ReplyDelete
  68. Buna,
    O sa scriu cat mai scurt povestea care inca ma chinuie.
    Aflat intr-o casatorie pe care o consideram (gresit) la vremea respectiva ca fiind consumata, am contactat in 2016 pe FB o doamna , single, ale carei poze, postari cu citate motivationale chiar m-au impresionat.
    I-am dat un mesaj mai lung, initial a ezitat cand a aflat ca sunt casatorit, dar long story short dupa 5 zile ne-am intalnit live. A fost literalmente o explozie, mai mult decat dragoste la prima vedere, mi-a luat mainile in ale ei, mi-a povestit cate in luna si in stele, a plans, a ras in gura mare, la despartire m-a imbratisat, dar nu amical, efectiv mi-a incolacit gatul, asta in timp ce eram pe strada.
    Nu stiam ce sa mai cred, nu mai patisem asta niciodata, am crezut va visez, ca sunt intr-un film.
    Dupa vreo 2 saptamani de intalniri fierbinti deja eram indragostit total, era prima femeie alta decat sotia mea, ma adula, eram perfectiunea. Atunci am avut un scurt moment de luciditate in care am intrebat-o daca e sigura ca este ok, ca nu e vulnerabila (iesise cu vreo 6 luni inainte dintr-o relatie de 5 ani), m-a asigurat ca totul este perfect. M-a dus la un maestru spiritual care ne-a facut masuratori radiestezice de unde a reiesit ca suntem 100% compatibili pe toate categoriile emotional, spiritual, etc.
    La o luna dupa aceste clipe de vis a venit si prima cearta dura; la masa la restaurant pornind de la o zisa de-a mea am ajuns in 5 minute sa imi spuna ca ea se ridica de la masa si pleaca daca spun nu stiu ce, si la final – totul s-a terminat si multe multe jigniri asupra mea. What?!!! Dupa o luna?!
    Tot anul 2016 a insemnat doar acest roller coaster in sus si in jos care m-a epuizat psihic. Desi initial eram hotarat sa o parasesc pe sotie ca sa devin partenerul ei, instinctual de conservare m-a oprit astfel incat la inceput de 2017 am reusit sa ii spun eu ca totul s-a terminat
    De data asta a inceput sa imi scrie ea, recunosc ca si i-am trimis flori de ziua ei din cavalerism, astfel incat dupa cateva luni nu am mai rezistat si am facut pasul: am plecat de acasa, m-am mutat cu chirie astfel incat sa incep sa construiesc impreuna cu iubirea vietii mele.
    Cat credeti ca a durat visul? Dupa un weekend ultraromantic deja am fost la un pas de despartire din nou, tot ce mi-a spus e de domeniul nebuniei, nu mai conteaza. Bref, dupa o luna de iarasi chin sufletesc m-am intors acasa lasand-o cu lacrimi in ochi si cu declaratia ca nimeni nu ma mai iubi ca ea.
    Dupa un an jumate de pauza mi-a urat pe email de ziua mea, nu am raspuns.
    Acum a inceput sa posteze pe FB numai lucruri pe care stie prea bine ca doar eu le inteleg si care ma lovesc fix in inima. Nu stiu cum sa scap de aceasta nebunie, desi au trecut 4 ani de la inceputul povestii.
    Raluca, poti sa imi spui daca seamana a borderline?


    ReplyDelete
    Replies
    1. Este clar o relatie disfunctionala. Nu stiu daca este Borderline, dar poate fi chiar psihotica. Emotiile evocate in tine folosesc elemente clare de manipulare emotionala. Nu te lasa pacalit ca nu mai e nimeni care sa te faca sa te simti asa. Cam toate psihopatele te pot face sa te simti asa. Important e sa apreciezi emotiile mai "asezate". Nu ar strica o autoanaliza mai aprofundata, ca sa vezi de ce a avut efect la tine. Citeste tot ce prinzi si literatura in engleza si cauta si hollistic psychologist dr Nicole Pera (si pe instagram).

      Delete
  69. Multumesc din suflet ptr raspuns. Cand am cunoscut-o nu mi-as fi inchipuit ca pot exista oameni cu astfel de tulburari. Acum din pacate stiu. NU stiu daca e cazul la ea, nu sunt psiholog si nici nu imi permit sa judec pe nimeni, doar ca incerc sa imi explic suferintele prin care trec. E o lupta intre rational care imi spune sa fug si inima care imi spune sa ma duc din nou la ea. Din partea mea a fost deschidere totala, dragoste sincera, de aceea chinul a fost si mai este inca, puternic. Modul incredibil cum ne-am intalnit si cum a reactionat este cel care m-a socat atunci si m-a facut sa cred cu tarie ca e vorba de o poveste de dragoste. Asta pana cand au inceput manifestarile care erau evident anormale (iar povestea noastra de iubire a devenit una ca oricare alta, fara nimic deosebit) dar nu imi venea si parca nici acum nu imi vine sa cred; caut mereu validari sau certitudini daca nu cumva am gresit eu. Uitandu-ma la ea nu pot decat sa o iubesc, dupa ce ma jignea sau umilea (evident justificat dupa parerea ei) reveneam mereu, tot eu, in numele sentimentului curat de iubire pe care il nutream.
    Cand m-am indepartat de ea si-a schimbat total atitudinea, la 180 grade, incercand sa devina alta persoana, parasita, care s-a impacat cu situatia ca sunt insurat si care inca ma iubeste la multe luni de la momentul de adio. In sfarsit, am recazut fiindca dorul de ea devenise insuportabil moment in care m-am dat din nou cu capul de zid, de data asta mult mai dur. Niciodata nu am simtit rusine ci doar eventual vinovatie sau regret ca nu s-a implinit ce imi doream din tot sufletul. La psiholog am fost dar asa cum ai spus intr-o scriere rezultatul a fost ca am plecat mai confuz decat venisem. Poate nu am nimerit pe cel potrivit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ideea ca exista dragoste curata, ideala, suflete pereche este un mit, inoculat in copilarie. Ideea ca trebuie sa sacrifici sanatatea si bunastarea ta psihica un numele iubirii este alta conditionare periculoasa din copilarie. Dr Nicole Pera spune ca, simbolic, partenerul nostru este de fapt unul din parintii nostri, cel cu care am avut o legatura mai problematica. Citeste si "despartirea de un Boderline", vezi daca te regasesti.

      Delete
  70. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  71. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  72. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  73. Numele meu este luic, sunt din limba română, dar de bază în ohion american.
    Sunt atât de entuziasmat pentru că căsătoria mea ruptă a fost restaurată și soțul meu s-a întors după ce m-a lăsat pe mine și pe cei doi copii ai mei timp de 8 luni pentru o altă femeie. După 8 ani în căsătorie împreună, eu și soțul meu am fost într-o problemă sau alta, până când în final m-a părăsit și m-am mutat în Canada pentru a fi cu o altă femeie. Am simțit că viața mea s-a terminat și copiii mei au crezut că nu își vor mai vedea niciodată tatăl. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu am putut controla durerile care îmi chinuie inima, inima îmi era plină de dureri și dureri pentru că eram foarte îndrăgostită de soțul meu.
    În fiecare zi și noapte mă gândesc la el și îmi doresc mereu să se întoarcă la mine, eram foarte supărat și aveam nevoie de ajutor.
    într-o zi, am căutat ajutor online și am dat peste un site web care sugera că Baba poate ajuta la recuperarea rapidă. Deci, am simțit că ar trebui să-i încerc. L-am contactat pentru ajutor pentru a mă uni cu soțul meu, iar el mi-a răspuns imediat și mi-a spus ce să fac și cum cealaltă femeie din Canada folosește voodoo-ul magic negru pentru a-l vedea pe soțul meu.
    Am fost atât de șocant când am condus toate acestea de la omul spiritual, mi-a spus cu bunăvoință tot ce trebuie să facem urgent pentru ca soluția să ne unim cu soțul meu, îl ascult și îl urmăresc pe tot ce i-a cerut conform instrucțiunilor sale, și el a făcut și el o vraja de dragoste pentru mine sa ma impac cu sotul meu.
    După 2 zile, soțul meu m-a sunat și mi-a spus că mi-e dor de mine și de copii atât de mult, am fost atât de uimitor !!
    Așa s-a întors la mine în următoarele 4 zile, cu multă dragoste și bucurie și și-a cerut scuze pentru greșeala lui și pentru durerile pe care le-a provocat mie și copiilor. Atunci din acea zi, căsătoria noastră era acum mai puternică decât cum mai înainte, Toate mulțumesc baba. este un om atât de puternic și spiritual și am decis să-mi împărtășesc povestea mea pe blog, încât acest om este un adevărat și puternic caster de vrăji, care va ajuta întotdeauna oamenii de pe tot continentul.
    Dacă sunteți aici și aveți nevoie de spatele dvs. Ex sau dacă soțul dvs. s-a mutat la o altă femeie, nu mai plângeți, contactați acum acest puternic războiu de vrăji, el vă va reuni soțul înapoi la voi în următoarele 4 zile. Iată contactul său: Trimiteți-i un e-mail la: babaokojiesolution@gmail.com. Te iubesc atât de mult tată. Poți să-mi scrii și pe WhatsApp cu numărul meu pentru mai multe informații despre baba, iată numărul meu de WhatsApp +16163684004

    ReplyDelete
  74. Numele meu este luic, sunt din limba română, dar de bază în ohion american.
    Sunt atât de entuziasmat pentru că căsătoria mea ruptă a fost restaurată și soțul meu s-a întors după ce m-a lăsat pe mine și pe cei doi copii ai mei timp de 8 luni pentru o altă femeie. După 8 ani în căsătorie împreună, eu și soțul meu am fost într-o problemă sau alta, până când în final m-a părăsit și m-am mutat în Canada pentru a fi cu o altă femeie. Am simțit că viața mea s-a terminat și copiii mei au crezut că nu își vor mai vedea niciodată tatăl. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu am putut controla durerile care îmi chinuie inima, inima îmi era plină de dureri și dureri pentru că eram foarte îndrăgostită de soțul meu.
    În fiecare zi și noapte mă gândesc la el și îmi doresc mereu să se întoarcă la mine, eram foarte supărat și aveam nevoie de ajutor.
    într-o zi, am căutat ajutor online și am dat peste un site web care sugera că Baba poate ajuta la recuperarea rapidă. Deci, am simțit că ar trebui să-i încerc. L-am contactat pentru ajutor pentru a mă uni cu soțul meu, iar el mi-a răspuns imediat și mi-a spus ce să fac și cum cealaltă femeie din Canada folosește voodoo-ul magic negru pentru a-l vedea pe soțul meu.
    Am fost atât de șocant când am condus toate acestea de la omul spiritual, mi-a spus cu bunăvoință tot ce trebuie să facem urgent pentru ca soluția să ne unim cu soțul meu, îl ascult și îl urmăresc pe tot ce i-a cerut conform instrucțiunilor sale, și el a făcut și el o vraja de dragoste pentru mine sa ma impac cu sotul meu.
    După 2 zile, soțul meu m-a sunat și mi-a spus că mi-e dor de mine și de copii atât de mult, am fost atât de uimitor !!
    Așa s-a întors la mine în următoarele 4 zile, cu multă dragoste și bucurie și și-a cerut scuze pentru greșeala lui și pentru durerile pe care le-a provocat mie și copiilor. Atunci din acea zi, căsătoria noastră era acum mai puternică decât cum mai înainte, Toate mulțumesc baba. este un om atât de puternic și spiritual și am decis să-mi împărtășesc povestea mea pe blog, încât acest om este un adevărat și puternic caster de vrăji, care va ajuta întotdeauna oamenii de pe tot continentul.
    Dacă sunteți aici și aveți nevoie de spatele dvs. Ex sau dacă soțul dvs. s-a mutat la o altă femeie, nu mai plângeți, contactați acum acest puternic războiu de vrăji, el vă va reuni soțul înapoi la voi în următoarele 4 zile. Iată contactul său: Trimiteți-i un e-mail la: babaokojiesolution@gmail.com. Te iubesc atât de mult tată. Poți să-mi scrii și pe WhatsApp cu numărul meu pentru mai multe informații despre baba, iată numărul meu de WhatsApp +16163684004

    ReplyDelete